top of page

Veelgestelde vragen​

brain_edited_edited.png

U kunt uw medische vragen stellen via de online  

Vragenformulier

Dank voor uw bericht, wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug!

Medische vragen​

Wilt u weten of u bij de huisarts langs dient te gaan? Of wilt u weten wat u zelf aan uw klachten kunt doen?
Wilt u meer te weten komen over een onderwerp, u voorbereiden op een gesprek bij de huisarts of het advies dat u van de huisarts heeft gehad nog eens nalezen?
Dan kunt u terecht op http://www.thuisarts.nl.

Op deze website vindt u antwoord op bovenstaande vragen.

Deze site is bedoeld om onze zorg aan u te ondersteunen en biedt betrouwbare informatie op het gebied van gezondheidszorg

 

Ook kunt u uw medische vraag direct aan ons stellen in de online patiëntenomgeving.

cel_edited.png

Briefje van de dokter

In Nederland hebben de artsen afgesproken dat de eigen huisarts geen verklaring van ziekte of arbeidsongeschiktheid geeft over zijn of haar patiënten. Voor meer informatie kunt u vinden op deze site  https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm

Op- en aanmerkingen

Wij zijn benieuwd wat u van onze zorgverlening vindt.

Heeft u op- of aanmerkingen over de manier waarop wij onze zorg verlenen of heeft u een tip hoe wij onze diensten nog beter kunnen maken?

Laat het ons weten via een het vragenformulier hieronder.

Keuringen


Bent u op zoek naar een arts voor een rijbewijskeuring?

De behandelend arts – zoals de eigen huisarts of medisch specialist – kan er voor kiezen om geen rijbewijskeuring uit te voeren. Voor een dergelijk oordeel moet een ander dan de behandelend arts worden benaderd, zodat de vertrouwensrelatie niet onder druk komt te staan.
In onze praktijk hebben wij besloten om geen rijbewijskeuringen uit te voeren. De reguliere huisartsenzorg vraagt veel van onze tijd. Wij willen dit graag goed doen en hierdoor is er geen extra ruimte over om keuringen uit te voeren door de huisarts(en).

Het is mogelijk om rijbewijskeuringen te verrichten bij: 

Dokter R. de Vos

Locatie: Markt 7 in Lochem

Tel.: 06-12823315

 

Regelzorg
Locatie: Markt 3 in Lochem
Tel.: 088-2323300

www.regelzorg.nl

 

Huisartsenpraktijk Roelofsen en Peterse
Locatie: Zwiepseweg 109 in Lochem

Tel.: 0573-251355

 

Kruiswerk
Tel.: 0314-357430

Mail: info@kruiswerk.nl
 

Overige keuringen?

Soms heeft u medische feiten uit uw dossier nodig voor een keuring. Overlegt u even met de praktijkassistente. Zij kan samen met u bekijken wat de beste manier is om de juiste informatie te verkrijgen. Tevens kan zij met u meedenken in hoeverre uw privacy gewaarborgd blijft.

Aan het verstrekken van deze gegevens kunnen kosten verbonden zijn, ook daarover kan de assistente u informeren.

Merkgeneesmiddelen

We krijgen veel vragen of merkgeneesmiddelen beter zijn dan de zogenaamde generieke geneesmiddelen. In de laatste groep zit dezelfde werkzame stof als bij het merkgeneesmiddel, alleen is het patent van de farmaceutische fabrikant die het middel op de markt heeft gebracht verlopen. Hierdoor kan het medicijn goedkoper geproduceerd worden. Als huisarts schrijven wij alleen de stofnaam (het generieke medicijn) voor. De apotheker levert het medicijn dat is afgesproken met uw zorgverzekeraar.

Alleen bij een aangetoonde overgevoeligheid kan eventueel een specifiek merk worden voorgeschreven. We moeten hier met zijn allen zuinig mee omgaan. Het is goed om te beseffen dat hoe meer duurdere medicijnen worden voorgeschreven, des te meer zal de premie van de zorgverzekering voor iedereen stijgen.

Voor NIET medische vragen kunt u het vragenformulier hieronder invullen.

Voor medische vragen raadpleeg de                                

bottom of page